במידה וחלינו או נפצענו, הרי שמגיעים לנו פיצויים. מדובר בתחום רחב אשר נכנס לתודעה בקרב רבים מאתנו בשנים האחרונות וזאת נוכח חברות מימוש זכויות רבות אשר הופיעו. לאחר פציעה או מחלה, עלולה להיווצר אי יכולת להמשיך ולהתפרנס בכבוד ולכן חשוב לדעת כיצד נכון לפעול למען מימוש הזכויות המגיעות לנו.
אופן הפעולה מול הגופים הרלוונטיים
מימוש זכויות רפואיות מתבצעת מול מגוון גופים וזאת בהתאם לנסיבות הפציעה או המחלה וסוג הפגיעה בתפקוד. הגופים מולם ניתן לממש את זכויותינו הינם חברות הביטוח בהתאם לפוליסות ביטוח פרטיות וכן המוסד לביטוח לאומי אשר קובע את דרגת אי הכושר והנכות הרפואית. גופים נוספים הינם קרן הפנסיה, עירייה, קופות החולים, הבדיקה הראשונה נועדה להבין איזו פוליסה יש ברשותנו והאם היא מזכה בקצבה. בכל מקרה מומלץ להגיש תביעה לביטוח לאומי וזאת על מנת לקבוע אחוזי נכות בידי ועדה רפואית. במקרה של תאונת עבודה ניתן לקבל זכאות של עד 75% מהשכר המבוטח בביטוח הלאומי, כמו כן ניתן לבדוק אפשרות להגשת תביעה לנכות כללית.
וועדה רפואית לקביעת מידת הזכאות
בין אם פנינו לביטוח הלאומי, לקרן הפנסיה או לחברת הביטוח, הרי שההחלטה על זכאות לקצבה נתונה בידי רופאים מומחים המהווים חלק מוועדה רפואית מקצועית. החלטת הועדה הרפואית לצורך קביעת אחוזי נכות במוסד לביטוח לאומי או בגופים האחרים תקבע על פי סוג הפגיעה, נסיבותיה ומידת הפגיעה מבחינת יכולת ההשתכרות וזאת בהתאם למסמכים הרפואיים אשר יוגשו לוועדת המומחים.
ייצוג משפטי למימוש הזכויות הרפואיות
הגשת תביעה לצורך מימוש זכויות רפואיות כוללת חשיפה מידע אישי ורגיש העלולה ליצור תחושה של פגיעה בפרטיות. אולם מידע זה הינו חיוני ואף עשוי להוות את ההבדל שבין הצלחת התביעה לבין דחייתה. בשל רגישות הנושא, מומלץ לפנות לייצוג על ידי עורך דין בוועדה הרפואית אשר יאפשר טיפול יעיל ונכון להשגת תוצאות מיטביות:
- עורך הדין יוודא כי הוועדה מתייחסת לכל הבעיות הרפואיות.
- הקפדה על ביצוע כל הבדיקות הרפואיות הדרושות לקבלת ההחלטה הנכונה.
- הצגת הבעיות הרפואיות בצורה מסודרת והשפעתן על יכולתו לעבוד.
- הגשת המסמכים והבדיקות לשם קביעת אחוזי הנכות.
- רישום טענות המבוטח היוני לצורך הגשת ערער בבית הדין לעבודה במידת הצורך.