תכנון משפטי לעתיד הופך להיות רלוונטי יותר ויותר לאדם המודרני ומשפחתו.
עם עליית תוחלת החיים והמצבים השונים בהם אדם יכול למצוא עצמו במהלך החיים, חשוב להיות מוכנים.
אדם המעוניין להבטיח את עתידו ואת מימוש רצונותיו, נדרש להשקיע בכך מחשבה ולהתייעץ עם גורמי מקצוע מתאימים כדי לוודא שהוא חשב על הכל וביצע את הפעולות המשפטיות המתאימות לו.
במסגרת התכנון המשפטי קדימה חושבים במונחים של ביצוע ומניעה, מה רוצים שייקרה ומה רוצים למנוע ולאחר מכן משלבים את כל הכלים המשפטיים הקיימים, יחד עם מחשבה מותאמת נסיבות אישיות ספציפיות.
תכנון משפטי קדימה יכול מונע מצבי אי וודאות ואף סכסוכים אפשריים בשפחה, הוא מאפשר לאדם לשלוט בגורלו, מייעל ומאפשר קבלת החלטות מראש שיכולות גם לאפשר חיסכון כספי.
ישנם מגוון כלים משפטיים שבאמצעותם ניתן לתכנן את העתיד: ייפוי כוח מתמשך, הערות אזהרה שונות, מתנה בחיים, צוואות, אין מדובר ברשימה סגורה.
– באמצעות צוואה – מסדירים את חלוקת העיזבון שלנו לאחר מותנו.
קיימים סוגים שונים של צוואות והחוק קובע דרישות מיוחדות לכל סוג של צוואה. חשוב להקפיד על קיומן של הדרישות. במידה ומסיבה כלשהי צוואה תעמוד לבירור בעתיד, צורתה החיצונית, תוכל להשפיע על הקביעה ביחס לאמיתות הצוואה.
– באמצעות ייפוי כוח מתמשך, ניתן לתכנן מה יקרה בתקופת חיינו, אם מסיבה כלשהי (זמנית או קבועה) אין לנו יכולת לקבל על עצמינו החלטות (תאונה/ מחלה). בתקופה זאת, קיימים כלים נוספים המשתנים ממקרה למקרה, הערות אזהרה שונות, מתנות, ייפוי כוח והרשאות, תומכי החלטות והוראות שנותנים אשים והורים המשמשים כאפוטרופוסים.
חשוב להתייעץ עם גורמי מקצוע להם זווית ראיה רחבה ויכולת לתת ייעוץ מקיף ומקצועי, שאינו ממוקד בנושא אחד בלבד. במסגרת הייעוץ והתכנון קדימה, יש לבחון את החוקים הרלוונטיים למצבים האפשריים שיכולים לקרות בעתיד, מגדירים אתו את המאפיינים האישיים, רצונות, סוגי נכסים ועוד.